6000 apģērbu veikalu pārtrauc tirgot kažokādas

Starptautiskais apģērbu koncerns “Inditex”, kuram pieder 6000 veikalu visā pasaulē un 13 veikali Latvijā, tostarp pazīstamie zīmoli “Zara”, “Bershka”, “Stradivarius”, “Pull&Bear” un “Massimo Dutti”, pilnībā atsakās no kažokādu tirdzniecības ētisku apsvērumu dēļ.

„Inditex”, viens no pasaulē lielākajiem apģērbu mazumtirdzniecības koncerniem, ir pievienojies programmai „Fur Free Retailer” un parakstījis vienošanos par kažokādu nepārdošanu savos veikalos. Apvienība „Fur Free Alliance”, kas vada šo programmu, pauž gandarījumu par „Inditex” lēmumu.

„Arvien vairāk uzņēmumu vēlas pieņemt ētisku nostāju attiecībā uz kažokādām. Dažādi dzīvnieki, piemēram, lapsas, visu dzīvi tiek turēti mazos, netīros būros, un pēc tam tiek nogalināti ar elektrisko strāvu. Mums ir ļoti viegli saprast, kādēļ tik daudzi uzņēmumi nolemj atteikties no šīs nežēlības,” saka Jo Vindings, „Fur Free Alliance” priekšsēdētājs.

„Inditex”, kas apvieno daudzus labi zināmus zīmolus, piemēram, „Zara”, „Massimo Dutti”, „Bershka” un „Stradivarius”, tagad ir uzskatāms par nozares vadošo koncernu dzīvnieku aizsardzības jautājumos.

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"186","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"473","typeof":"foaf:Image","width":"650"}}]]

„Inditex” rīcība ir skaidrs mājiens atlikušajai modes industrijas daļai, kas vēl nav atteikusies no kažokādām. Programmai „Fur Free Retailer” ir pievienojušies jau 300 zīmolu, un sagaidām, ka 2014. gadā šo lēmumu pieņems vēl daudz uzņēmumu,” tā Jo Vindings.

„Fur Free Alliance” ir starptautiska dzīvnieku aizsardzības organizāciju apvienība, kuras mērķis ir pārtraukt dzīvnieku izmantošanu un nogalināšanu viņu kažoku dēļ, jo ir morāli nepieņemami izmantot jebkuru dzīvnieku šādam nolūkam.

Latvijā “Fur Free Retailer” programmu pārstāv organizācija “Dzīvnieku brīvība”, kas pērn pievienojās “Fur Free Alliance”, bet šī gada janvārī kopā ar lielākajām Latvijas dzīvnieku un vides aizsardzības organizācijām līdzdibināja apvienību “Sabiedrība pret kažokādām”.

„Inditex” apvieno vairāk nekā 100 uzņēmumu, kas nodarbojas ar apģērbu dizainu, ražošanu un pārdošanu, un šo zīmolu veikali atrodas piecos kontinentos, vairāk nekā 400 pilsētās. Uzņēmums savu darbību uzsāka 1975. gadā Korunjā, Spānijā. Pašlaik „Inditex” pieder vairāk nekā 6000 veikalu visā pasaulē un 13 veikali Latvijā, kuros pārstāvēti tādi atpazīstami zīmoli kā “Zara”, “Bershka”, “Pull&Bear”, “Massimo Dutti” un “Stradivarius”.

Kļūsti par

atbalstītāju

Ikmēneša atbalsts palīdzēs “Dzīvnieku brīvībai” ilgtermiņā strādāt, izcīnot arvien jaunas uzvaras dzīvnieku labā Latvijā.

Jaunumi

Šokējošas ainas no gāzes kamerām: dzīvnieki smok agonijā, dažus nosit ar metāla nūjām

Lēna nāve gāzes kamerā, dzīvnieku piekaušana līdz nāvei ar metāla nūjām un vēl elpojošo nospiešana – tādi rezultāti atklājas Open Cages veiktajā pētījumā ūdeļu audzētavā.

Petīcija: Izbeigsim cietsirdīgo un nāvējošo kažokādu biznesu pirms tas izraisa nākamo pandēmiju

Šī petīcija ir daļa no Fur Free Alliance rīkotas starptautiskas kampaņas. Mēs aicinām visas valstis aizliegt zvēraudzēšanu kažokādu ieguvei un aicinām G20 valstu līderus publiski atzīt, ka

Ungārija aizliedz ūdeļu un lapsu audzēšanu

24. novembrī Ungārijas Zemkopības ministrija paziņoja par ūdeļu, lapsu, sesku un nutriju audzēšanas aizliegumu kažokādu iegūšanas nolūkos. Valdības lēmumu pamudinājuši Covid-19 uzliesmojumi citās

Nežēlība, parādi un piesārņojums – Latvijas zvēraudzētāju skaudrā ainava.

Dzīvnieki cits citam dara pāri, radot savainojumus. Darbiniekiem jāstrādā emocionāli un fiziski smagos apstākļos. Viņi neiztur, tāpēc audzētavās ir izteikta darbinieku mainība. Notekūdeņu radītais

Francija aizliedz kažokzvēru audzēšanu

Otrdien, 29. septembrī, Francijas valsts ministrija ekoloģijas pārejas jautājumos izziņoja, ka aizliedz dzīvnieku audzēšanu kažokādu ieguvei. Papildus zvēraudzēšanas aizliegumam normatīvie akti paredz

Polija aizliedz kažokzvēru audzēšanu

Polijas parlamenta apakšpalāta piektdien pieņēma dzīvnieku aizsardzības likuma grozījumus, nosakot zvēraudzēšanas aizliegumu un citus dzīvnieku aizstāvības uzlabojumus. 

Aicinām piedalīties dzīvnieku aizstāvības akcijā “Lapsu tūre”

Biedrība “Dzīvnieku brīvība” aicina piedalīties Latvijā vēl nebijušā akcijā “Lapsu tūre”, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības un lēmējvaru uzmanību nevajadzīgajām dzīvnieku ciešanām zvēraudzētavās un